[vc_row][vc_column 0=””][vc_column_text]

Evelyn Göransson

Ledamot i Kultur och Fritidsnämnden

Jag heter Evelyn Göransson.

Inflyttad till Österåker 1991 från Solna med sambon Pentti. Har två numera vuxna döttrar Catharina 24 år och Isabella 28 år. Är sedan drygt ett år tillbaka mormor till Isabellas förstfödda lilla dotter Lexie.

Har ridit sedan barnsben på ridskola i många år. Under ett uppehåll i ridningen startade jag tillsammans med några andra ”spelarfruar” ett damlag i Hagalunds IS och spelade fotboll i nästan 10 år innan jag tog upp ridningen igen. Köpte första egna hästen 1986 och sedan dess haft förutom häst ponnyer till mina döttrar. Efter ponnytidens slut numera häst igen som min yngsta dotter tävlar fälttävlan, dressyr och hoppning med.Rider själv på denna härliga häst, Avanta, någon gång i veckan. Pysslar dock i stallet dagligen med alla skötsel som tillkommer oss hästägare.

Bägge döttrarna har fantastiska sångröster. Isabella var med i två uppsättningar av Yvonne’s barn och Catharina flera gånger i ”Livat på Hagbykullen” med Linda Rapp. Bägge har dessutom vid olika tillfällen varit inbjudna att uppträda i samband med Allsång på Ekbacken.

Min akademiska bakgrund är biomedicinsk analytiker med inriktning mikrobiologi men sedan 20 år tillbaka arbetar jag på Karolinska Institutet med extern forskningsfinansiering främst med inriktning på EU projekt där jag handlägger den finansiella delen.

Är mycket smickrad av att bli tillfrågad om att bli Roslagspartiets representant i Kultur-och Fritidsnämnden. Även om jag suttit med i styrelsen i ett flertal ideella föreningar är politiken ett helt nytt område för mig och inser att jag har mycket att lära men ser det som en uppfriskande utmaning.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””][/vc_column_text][/vc_column][vc_column][/vc_column][/vc_row]