Visst är det kul med politik!

Har du till exempel någonsin hört en politiker svara rakt på en fråga? Man förundras över hur kreativiteten flödar, för att undvika att hamna i svarsposition. Ibland blir det riktigt roligt med svar som mest liknar ”God dag yxskaft”. Eller ”Vi ska tillsätta en utredning”. Alla minns vi väl när den trängda finansministern svarade med exakt samma ord på fråga efter fråga. Han var verkligen hårt tyglad av partiledningen. Och det blev ju kul.

Roslagspartiets självständiga modell

Roslagspartiet är en avvikare från den gängse partimodellen. Vi är nämligen ett renodlat lokalparti, som står helt på egna ben, och bara på Österåkersbornas sida. Du må tro att det ställer till det ibland. Vi är nämligen, i kraft av vårt självpåtagna och oåterkalleliga ansvar för våra ortsbor, ett alldeles särskilt roligt byte i kommunfullmäktige, när vi håller emot. Vilket vi gör när man är helt ute och cyklar.

Det blir allt oftare alla mot en

När kommunen vill bygga bostäder på fullt odlingsbar jordbruksmark. Eller när man är beredda att ta en rövare och bygga på osäker gammal sjöbotten – då stretar vi emot och tycker att det ska man inte.
Eller när vi påtalar Åkersbergas totalt absurda trafiksituation – och föreslår lösningar som både är billiga och fungerande. Då blir det extra roligt när rikspartiernas representanter för en gångs skull håller ihop för att få tyst på det besvärliga Roslagspartiet.

Vart tog alla vallöften vägen?

Vi, liksom alla tänkande och röstberättigade människor, undrar naturligtvis ibland var man stoppar undan alla frikostiga vallöften mellan valen. När den frågan kommer upp tas det i regel som illasinnad kritik och effektsökeri, eller vad man nu brukar dra till med. Svarar gör man i alla fall inte. Men löftena finns ju definitivt inte kvar på respektive partis agenda när valet väl är överståndet. Trolleri kanske? Nej, knappast – snarare handlar det om taktik och rävspel i den högre skolan. Men det fungerar inte alltid som man tänkt sig – om man nu har tänkt.

Snacka om att bygga bort sig

Som du vet växer Österåker så fort att vi snart har svenskt rekord i nybyggnation.
Och eftersom vi ju är en skärgårdskommun, så lockar man hit nya kommuninvånare med just skärgårdens och Roslagens fantastiskt vackra miljö och närhet till havet.
Men nu håller man i rask takt på att bygga sönder mycket av det som utlovas och avbildas i alla köplust- befrämjande broschyrer. Hur tänker man då?

Just detta, med snabbuppförandet av en stor sovstad, är ett av våra största hjärtebekymmer. Vi kommer att göra allt vi kan för att åtminstone bromsa in det skenande byggeriet. Det måste skapas utrymme åt eftertanke – innan hela Roslagen blir en enda stor betong- och asfaltöken. Men du kanske tror att de folkvalda bara inte kan vara så korkade, att de kastar bort alla essen i spelet om nya kommuninvånare. För inte kan de väl bygga sönder allt det som gör Österåker och Roslagen vackert och lockande – bara för nöjet att bygga mest och snabbast? Låt oss bara säga såhär: Det är som att försöka stoppa ett skenande godståg med bara händerna. Det är svårt, men det går, och vi ger oss aldrig. En för evigt sönderbyggd Roslagsnatur är inte till glädje för någon.

Roslagspartiet behöver dig

Som du säkert redan förstått finns Roslagspartiet till bara för att bevaka österåkersbornas intressen. Men vi behöver hjälp. Är du intresserad av politik, och dessutom vill ägna en del av din tid åt att bli fritidspolitiker, är du mer än välkommen till Roslagspartiet. Vi behöver helt enkelt bli fler för att se till att det förs en hederlig och följsam lokalpolitik, som verkligen gagnar oss som bor här. Ring, så ordnar vi ett första informellt möte. Det är ju faktiskt möjligt att även du kommer att se på lokal politik med helt nya ögon. För det första att vi både kan, och ska, säga ifrån när rikspartierna försöker köra över oss på vår egen hemmaplan. Det andra kommer så att säga på köpet. Det är nämligen roligt att slåss för det man tror på.