[vc_row][vc_column 0=””][vc_column_text]Trots att RP och SD tillsammans fick 20% av rösterna i Österåker, stängs nu båda partierna ute från de politiska sammanträdena i flera nämnder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Detta blir konsekvensen av det förslag som alliansen lagt till fullmäktige om att minska antalet ledamöter i 5 nämnder till att omfatta endast 7 ledamöter och 6 ersättare (Österåker har 9 partier).

För att ytterligare pressa läget för de två ”fria” partierna har man ingått en valsamverkan mellan allianspartierna å ena sidan och det röd-gröna blocket å den andra.

Detta är ett politiskt rävspel på lägsta nivå och ett totalt omoraliskt hanterande avvalresultatet, där vardera RP och SD fick 10% av Österåkers väljare.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Detta kan nu tvinga Roslagspartiet och Sverigedemokraterna till att ingå en ”teknisk valsamverkan” för att få tillträde i alla nämnder.

– Vi måste nu använda oss av alla till buds stående demokratiska medel när man inte vill acceptera valresultatet i kommunledningen. Att försöka ”kuppa ut” ett lokalparti som Roslagspartiet tillsammans med SD är lika fult som att ”köra över”en folkomröstning likt det man gjorde i Waxholm – det kan få oanade konsekvenserlångsiktigt, säger Roslagspartiets ordförande Hans Hellberg.

– Nu har vi inte bara dålig lukt från ett bristfälligt avloppssystem i kommunen. Nu börjar det stinka i ”finrummen” också, avslutar han.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]